Fietsroutes

De Veluwe is een prachtige bestemming voor fietsers vanwege de vele fietspaden en routes die door het gebied lopen. Het is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en daarnaast biedt het een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden, meren en historische dorpen.

Veluwezoomroute
Één van de populairste fietsroutes op de Veluwe is de Veluwezoomroute. Deze route is 45 kilometer lang en voert je door het Nationaal Park Veluwezoom. Dit is één van de oudste en grootste nationale parken van Nederland. Je fietst tijdens deze rit vervolgens langs heidevelden, bossen, zandverstuivingen en het imposante kasteel Rosendael.

Fietsroutes Veluwe

Hanzestedenroute
Een andere bekende route is de Hanzestedenroute. Deze langeafstandsroute is 225 kilometer lang en voert je langs oude Hanzesteden zoals Zutphen, Deventer en Kampen. Onderweg kom je langs historische gebouwen, musea en gezellige terrassen.

Veluwe Westroute
De Veluwe Westroute is een route van 40 kilometer die je onder andere langs het Veluwemeer en door de bossen bij Nunspeet en Elburg voert. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals het pittoreske dorpje Elburg en het Veluws Museum.
Een kortere route is het Rondje Ermelo van 30 kilometer, die je langs de mooiste plekjes van deze Veluwse gemeente voert. Je fietst langs heidevelden, bossen en het gezellige centrum van Ermelo.

Beekhuizenroute
Tot slot is er de Beekhuizenroute van 28 kilometer, die u door het heuvelachtige gebied van de Veluwezoom voert. Je fietst langs beken, watervallen en door de bossen. Onderweg kom je langs diverse uitzichtpunten waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht.
Kortom, de Veluwe biedt een gevarieerd aanbod aan fietsroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren fietsers. Of u nu op zoek bent naar een langeafstandsroute of een kortere route om te genieten van de prachtige natuur, er is voor iedereen iets te vinden op de Veluwe. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij een van de vele gezellige restaurants en terrassen om even op adem te komen en te genieten van een hapje en drankje.

Ga jij de Veluwe ontdekken?

De meest recente fietsblogs