Bijzonder overnachten op de Veluwe


Wanneer je aan de Veluwe denkt, is het eerste dat bij je opkomt wellicht de prachtige natuur en gezellige dorpjes. Echter, wist je dat er ook bijzondere accommodaties te vinden zijn waar je kunt overnachten? Midden in het groen kun je namelijk unieke verblijven vinden die je minstens één keer in je leven uitgeprobeerd moet hebben, variërend van een houten zwijn en authentieke woonwagen tot een holle boomstam of trendy tiny house. Hieronder hebben we een selectie van deze bijzondere accommodaties op de Veluwe verzameld, waardoor jij alleen nog maar hoeft te kiezen waar je wilt gaan slapen.

Midden in de natuur

Als je op zoek bent naar rust en volledige focus op jezelf en je gezelschap, dan is een bijzondere overnachting in de Veluwse natuur de perfecte keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, zoals het design boshuisje in Ermelo, de ecologische hotelhut in Otterloo voor wie de Tiny House trend graag wil uitproberen, of het privébos in een natuurlodge en het boswachtershuisje in Eerbeek. Voor wie toch iets meer levendigheid wil, is er de knusse POD in de buurt van Nationaal Park Veluwezoom in Velp.

Tiny Houses

Het overnachten in een Tiny House is helemaal van deze tijd en daarom zijn er op steeds meer plekken in Nederland Tiny Houses te huur, ook in de natuur van de Veluwe. We hebben zelfs een heel artikel geschreven over overnachten in een Tiny House op de Veluwe.

Bijzondere hotels op de Veluwe

Als een Houten Zwijn net iets te excentriek voor je is en je liever kiest voor een bijzonder hotel op de Veluwe, dan is dat ook mogelijk! Zo is Kasteel De Vanenburg in Putten omgetoverd tot een romantisch hotel dat zich uitstekend leent voor een weekendje weg met z’n tweeën.

Campings op de Veluwe

Op de Veluwe zijn verschillende campings te vinden voor wie graag in de natuur verblijft en wil genieten van het buitenleven. Zo zijn er campings met ruime staanplaatsen voor tenten, caravans en campers, maar ook campings met comfortabele verhuuraccommodaties zoals bungalows, chalets en stacaravans.

Enkele voorbeelden van campings op de Veluwe zijn:

  • Camping De Wildhoeve in Emst: een vijfsterren camping met een binnen- en buitenzwembad, verschillende sport- en speelvelden en een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud.
  • Camping Ackersate in Voorthuizen: een familiecamping met een overdekt zwembad, een speeltuin en een recreatiemeer waar je kunt zwemmen, vissen en kanoën.
  • Camping De Hertshoorn in Garderen: een kindvriendelijke camping met een buitenzwembad, een indoor speelparadijs en een dierenweide.
  • Camping Bospark Ede in Ede: een rustige camping midden in de bossen met ruime kampeerplaatsen en verhuuraccommodaties, een speeltuin en een jeu de boules baan.
  • Camping De Pampel in Hoenderloo: een gezellige camping met een zwembad, een speeltuin en verschillende sportvelden, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *