Kasteel op de Veluwe: Een Koninklijke Schat


Kasteel Cannenburch is een prachtig kasteel gelegen op de Veluwe in de provincie Gelderland. Het is een koninklijke schat die zeker een bezoek waard is. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en is gebouwd in de zeventiende eeuw. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en ligt in een bosrijke omgeving. In deze blog zullen we meer leren over de geschiedenis en architectuur van Kasteel Cannenburch en praktische informatie geven voor een bezoek.

Geschiedenis van Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch werd gebouwd in opdracht van Maarten van Rossum, een beruchte krijgsheer en landvoogd in de zestiende eeuw. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in de vijftiende eeuw, maar dit werd verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In de zeventiende eeuw werd het huidige kasteel gebouwd door de familie Van Isendoorn à Blois. De familie heeft het kasteel 300 jaar lang bewoond en hebben het interieur ingericht met prachtige meubels en kunstvoorwerpen.

De architectuur

Kasteel Cannenburch heeft een prachtige barokke architectuur met een symmetrisch ontwerp. Het kasteel heeft twee torens aan de voorzijde en twee torens aan de achterzijde. De torens hebben een ui-vormig dak en zijn versierd met lantaarns. Het kasteel heeft een mooie binnenplaats met een zuilengalerij en een fontein. De gevels zijn versierd met beelden en reliëfs. Het interieur is rijk versierd met wandtapijten, schilderijen en meubels uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Praktische informatie voor een bezoek

Als u Kasteel Cannenburch wilt bezoeken, kunt u het beste van tevoren online een kaartje kopen op de website van het kasteel. Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, afhankelijk van uw interesses en behoeften. Bijvoorbeeld zijn er kaartjes beschikbaar voor alleen de tuinen of alleen het kasteel, maar ook combinatiekaartjes voor beide. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar, waarbij een gids u meer vertelt over de geschiedenis en architectuur van het kasteel. Het kasteel is rolstoeltoegankelijk en er zijn toiletten en een café aanwezig.

Conclusie: Waarom Kasteel Cannenburch een bezoek waard is

Kasteel Cannenburch is een van de mooiste kastelen in Nederland. Het is rijk aan geschiedenis en architectuur en heeft een prachtige omgeving. Het kasteel is goed bewaard gebleven en het interieur is prachtig ingericht. Het is een must-see voor geschiedenis- en architectuurliefhebbers. Bovendien is het bezoek aan Kasteel Cannenburch goed te combineren met andere activiteiten op de Veluwe, zoals fietsen, wandelen en genieten van de natuur.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *