De leukste uitjes met kinderen op de Veluwe


Natuur, cultuur en avontuur, de Veluwe in Gelderland biedt het allemaal! Met uitgestrekte bossen, prachtige heidevelden, gezellige dorpjes en leuke attracties is er genoeg te beleven voor jong en oud. In dit artikel nemen we je mee langs de leukste uitjes op de Veluwe met kinderen.

#1 Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een bezoek aan de Veluwe begint natuurlijk bij het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit park is het grootste actief beheerde natuurgebied in Nederland en biedt een prachtige mix van mooie bossen, heidevelden en stuifzand. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes die je kunt volgen en als je geluk hebt, spot je onderweg wild zoals edelherten en wilde zwijnen. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven in de speeltuin of op avontuur gaan in het Bezoekerscentrum.

#2 Een dagje naar Burgers’ Zoo

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee, zeker als het om Burgers’ Zoo gaat. Dit dierenpark heeft verschillende themagebieden zoals de Safari, de Bush, de Ocean en het Park. Hier leven dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, gorilla’s, pinguïns en haaien. Bijzonder aan Burgers’ Zoo is dat er veel dieren loslopen in hun verblijf. Hierdoor heb je echt het gevoel hebt dat je op safari bent. Daarnaast is er een grote speeltuin en een kidsjungle aanwezig voor de kleintjes.

#3 Bezoek het Paleis Het Loo

Voor een stukje cultuur moet je bij Paleis Het Loo zijn. Dit voormalige koninklijk paleis is een museum waar je de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis kunt ontdekken. Daarom is deze activiteit vooral aan te raden met wat oudere kinderen. Je kunt een rondleiding krijgen door het paleis en de tuinen, waar je meer te weten komt over het leven van de Oranjes. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zij kunnen zich bijvoorbeeld verkleden als prins of prinses of een eigen wapenschild maken.

#4 Het avontuurlijke Klimbos Garderen

Voor een dosis avontuur kun je terecht bij Klimbos Garderen. Hier kunnen avontuurlijke kinderen (en volwassenen) op hoogte klimmen en klauteren door de bomen. Er zijn verschillende parcoursen met obstakels zoals touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen. Er is zelfs een parcours dat speciaal is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar. Durven jullie de uitdaging aan?

#5 Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem is een combinatie van geschiedenis en vermaak. Je vindt hier een verzameling van historische gebouwen die uit verschillende delen van Nederland komen. Daardoor krijg je hier een goed beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Leuk aan dit museum is dat je er oude ambachten kunt bekijken, zoals klompen maken en kaarsen gieten. Voor kinderen is er een kindererf waar ze lekker kunnen spelen en kunnen leren over het leven van vroeger.

#6 Julianatoren

Voor de echte pretparkfans mag een bezoek aan attractiepark Julianatoren niet ontbreken. Dit park in Apeldoorn is speciaal gericht op jonge kinderen en biedt meer dan 60 attracties en shows. Denk aan achtbanen, draaimolens, waterattracties en een treinritje door het park. Ook zijn er verschillende meet-and-greets met de bekende tv-figuren van de Julianatoren. Voor de kleintjes is er een speciaal gedeelte met attracties die geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar.

#7 Aapjes kijken in de Apenheul

Een dagje tussen de apen, dat kan bij de Apenheul. Dit park in Apeldoorn is gespecialiseerd in apen en heeft verschillende soorten kleine apen loslopen in het park. Je kunt hier onder andere gorilla’s, en chimpansees van dichtbij bekijken. Bijzonder aan de Apenheul is dat er geen tralies zijn, waardoor je echt het gevoel hebt dat je tussen de apen loopt. Ook vind je er verschillende speeltuinen en een apenklimbos voor kinderen.

Zoals je ziet, biedt de Veluwe genoeg leuke uitjes voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijk uitje, ontspanning of cultuur. Voor ieder is er wel wat wils. Plan je volgende gezinsuitje op de Veluwe en ontdek zelf wat deze mooie streek (veluwe.frisbegin.nl) te bieden heeft! Toch liever naar het buitenland op vakantie? Ontdek dan de mooiste kleinschalige hotels in Europa en ver weg. Of je nu wil slapen in een stijlvol boutique hotel of in een landelijke masseria in Italië. Bij kleinschalige-hotels.nl ontdek je de mooiste adresjes voor jouw vakantie.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *