Veluws recept: Hertengoulash


Geniet van de heerlijke en hartverwarmende hertengoulash, een traditioneel Veluws recept, zoals op een koude herfstdag. De rijke smaken en malse stukjes hert vlees zullen je smaakpapillen verwennen en je gasten dan ook versteld doen staan. De combinatie van de sappige blokjes hertenvlees, de zoete paprika’s en de kruidige smaak van het paprikapoeder zorgt voor een ware smaakexplosie. Deze hertengoulash is ook perfect om van tevoren te maken, omdat de smaken na een nachtje rusten alleen maar intenser worden. Je kunt het gerecht eenvoudig opwarmen voordat je het serveert, waardoor je meer tijd hebt om van je gezelschap te genieten.

De aroma’s van de kruidige saus zullen je keuken vullen terwijl de hertengoulash langzaam suddert. Ook zal de geurige combinatie van paprikapoeder, karwijzaad en knoflook je doen watertanden. Je zult merken dat de hertenvleesblokjes in de mond smelten terwijl de smaken perfect zijn geabsorbeerd. Serveer deze hertengoulash met een stevige portie aardappelpuree om de heerlijke saus op te nemen. Het contrast tussen de romige puree en de intense smaak van de goulash zal je smaakpapillen verrassen. Verwen dus jezelf met een kom vol warmte en geniet van de hartige smaken van het herfstseizoen.

hertengoulash veluws recept

Ingrediënten:

  • 800 g hertenvlees, in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder (zoet of pikant, naar smaak)
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze

Stap 1: Het voorbereiden van de ingrediënten

  • Verhit als eerst de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Voeg dan de uien toe en bak ze glazig.
  • Voeg de knoflook en rode paprika’s toe en bak ze ook kort mee.

Stap 2: Het bereiden van het vlees

  • Bestrooi het hertenvlees met zout en peper, zodat beide kanten ruim gekruid zijn.
  • Voeg daarna het hertenvlees toe aan de pan en bak het rondom bruin.

Stap 3: Het maken van de goulashsaus

  • Strooi het paprikapoeder en karwijzaad over het vlees en groentenmengsel, roer daarna goed door.
  • Voeg dan de bloem toe en roer opnieuw totdat alles goed gemengd is.
  • Giet langzaam de runderbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng dan het geheel aan de kook.

Stap 4: Het laten sudderen van de hertengoulash

  • Zet het vuur laag en dek de pan dan af.
  • Laat de goulash zachtjes sudderen gedurende 2-3 uur, of totdat het vlees lekker mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
  • Controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan is en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

Stap 5: Het serveren van de hertengoulash

  • Schep als eerst de hertengoulash in diepe borden.
  • Garneer het gerecht met verse peterselie, indien gewenst.
  • Serveer de hertengoulash met aardappelpuree, knapperig brood of bijvoorbeeld traditionele dumplings.

Stap 6: Geniet van dit heerlijk Veluws recept!

Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Succesvol aangemeld!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *