Een avond bij Planken Wambuis


Natuurreservaat Planken Wambuis in Ede is niet alleen een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur, maar het is ook de thuisbasis van Restaurant Planken Wambuis. Dit restaurant biedt een geweldige eetervaring met heerlijke gerechten, een sfeervolle ambiance en een vriendelijke service. In deze blog ga ik mijn ervaringen delen van mijn bezoek aan het restaurant en geef ik enkele tips voor een geslaagde avond.

Aankomst

Bij aankomst bij Planken Wambuis werd ik begroet door de mooie omgeving. Het restaurant bevindt zich in een bosrijke omgeving en heeft een terras waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen door het personeel en naar mijn tafel gebracht. Het interieur van het restaurant is warm en gezellig, met veel houten accenten en comfortabele stoelen. De sfeer was ontspannen en gastvrij, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde.

Planken Wambuis

Eten en drinken

De menukaart van Planken Wambuis biedt een mooie selectie van gerechten, waarbij lokale en seizoensgebonden ingrediënten de hoofdrol spelen. Er is voor ieder wat wils, van vleesgerechten tot visgerechten en vegetarische opties. Na wat twijfelen koos ik voor het hert met rode portsaus, en mijn partner ging voor de zalmfilet met mosterd en dille.

Het eten was fantastisch. Het hert was perfect gebakken, sappig en vol van smaak. De rode portsaus voegde een heerlijke diepte toe aan het gerecht. De zalm was eveneens perfect bereid en de dille voegde een verfijnde smaak toe. De porties waren royaal en de bijgerechten zoals de frietjes en de salade waren ook heerlijk.

Wat betreft de drankenkaart, biedt het restaurant een uitgebreide selectie van lokale bieren en wijnen. Ik koos voor een mooi glas rode wijn dat perfect paste bij mijn hert, terwijl mijn partner genoot van een fris biertje. Het personeel was zeer attent en behulpzaam bij het adviseren van passende drankjes bij onze gerechten.

Personeel

De service in Planken Wambuis is uitstekend. Het personeel was attent en vriendelijk, zonder opdringerig te zijn. Ze namen de tijd om ons gerechten uit te leggen en te adviseren over passende drankjes. Het was duidelijk dat ze hun werk met passie deden en ons een geweldige avond wilden bezorgen.

Na het hoofdgerecht besloten we om nog een dessert te nemen. We kozen voor de huisgemaakte crème brûlée en de chocolademousse. Beide gerechten waren heerlijk en de perfecte afsluiting van een geweldige maaltijd.

Tips

Om af te sluiten wil ik nog enkele tips geven voor een geslaagde avond in Planken Wambuis:

  1. Reserveer op tijd – Het restaurant kan behoorlijk druk zijn, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen.
  2. Kom op tijd – Het restaurant bevindt zich in een
  3. natuurreservaat, dus het kan zijn dat je wat extra tijd nodig hebt om er te komen. Plan daarom voldoende tijd in zodat je niet hoeft te haasten om op tijd te komen.
  4. Probeer lokale gerechten – Het restaurant maakt gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Probeer daarom zeker een van de lokale gerechten op de menukaart om te proeven wat de regio te bieden heeft.
  5. Geniet van de omgeving – Planken Wambuis heeft een prachtige omgeving, dus neem de tijd om te genieten van de natuur en de rust die het biedt. Maak bijvoorbeeld een wandeling voor of na het eten.

Al met al was mijn ervaring in Restaurant Planken Wambuis een geweldige en smaakvolle avond. Het restaurant biedt heerlijke gerechten, een sfeervolle ambiance en een vriendelijke service. Het is zeker een aanrader voor een heerlijk diner in een prachtige omgeving.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *